در این مطلب میخواهیم طرز تهیه ارده یا کرم کنجد خانگی رو به شما آموزش بدیم. سادگی آماده کردنش درست مثل روش تهیه کره بادام زمینی خانگی شما رو شگفت زده میکنه. اگر نمیدونین که ارده چیه باید بهتون بگم ارده سس یا دیپی هست که از دانههای کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست میاد.
از ارده در آشپزی لبنانی، ارمنی، یونانی، ایرانی، ترکی، عراقی، مغربی و بلغاری استفاده میشه. یکی از شناخته شدهترین صبحانهها در ایران ارده هست که ما ایرانیها اون رو به همراه شیره دلخواه (انگور، انجیر، خرما، توت و…) میخوریم و بسیار هم مقویه. ارده به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی حلوا ارده، حلوا شکری، بابا غنوج و حمص، طحینه یا تاهینی استفاده میشه. ارده شهرهای خمین، اردکان و ملایر از جمله اردههای خوب و ممتاز ایران میباشند.
ارده ای که در خانه درست میکنید صد در صد طبیعی و فاقد افزودنی ها هست و انرژی و خواص فراوانی برای سلامتی داره. طبیعت ارده گرم هست و برای افراد سرد مزاج خیلی مناسبه. ارده یا کرم کنجد برای کودکان هم خیلی مفیده و باعث تقویت حافظه اونها میشه.
مواد لازم:
- دانه کنجد سفید بو داده، 250 گرم
- بادام زمینی بو داده، 2 قاشق غذاخوری ، اختیاری
- کمی نمک
- روغن کنجد، ¼ پیمانه + 2 قاشق غذاخوری برای تنظیم غلظت ارده
طرز تهیه ارده یا کرم کنجد خانگی:
چگونه دانه کنجد سفید رو تفت بدیم؟
- دانههای کنجد سفید رو در قابلمه بزرگی بشویید تا کاملاً تمیز شوند. این مرحله برای تمیز شدن دانه ها و خالص شدن ارده خانگی مهم است. در این مرحله، اونهایی رو که روی آب شناور هستند دور بریزید چون کیفیت پایینی دارند. بهتر هست که تا 2-3 بار بشویید.
- حالا بذرها رو کاملاً آبکشی کنید.
- در یک قابلمه بزرگ، کنجد بریزید و روی حرارت زیاد تفت بدید تا تمام محتوای آب آن تبخیر بشه.
- سپس حرارت رو کم کرده و تفت دادن رو ادامه بدید تا بوی خامی دانه کنجد گرفته بشه. چک کنید که آیا دانههای کنجد به راحتی خرد می شوند یا خیر.
- بلافاصله از روی حرارت برداشته و دانه های کنجد رو در ظرفی دیگه قرار بدید تا زودتر خنک بشه.
- کنار بگذارید تا کاملاً سرد بشه.
کرم کنجد:
- دانه های کنجد و بادام زمینی رو در صورت استفاده در یک غذاساز مجهز به تیغه S قرار بدید.
- 1/3 روغن کنجد رو اضافه کنید.
- به مدت 2 تا 3 دقیقه اون رو میکس کنید تا دانه های کنجد به صورت خمیر ریز در آید.
- روغن کنجد باقیمانده رو دو مرحله اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً مخلوط و یکدست بشه.
- این ارده میتونه حداکثر 1 ماه در یخچال نگهداری بشه.
شما با طرز تهیه ارده یا کرم کنجد خانگی یه ارده خوشمزه و مقوی دارید. نوش جان💚
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.