پیده یکی از انواع غذاهای خوشمزه ترکی هست در واقع پیتزای ترکی محسوب میشه و طرز تهیهش هم خیلی راحته! انواع پیده بستگی به مواد داخلی داره که استفاده میشه و متفاوت هست در این آموزش طرز پخت پیده ترکی بادمجان وگان رو بهتون یاد میدیم که یه غذای گیاهی عالی و کامل بوده و مطمئنم که حتی غیرگیاهخواران هم طعمش رو دوست خواهند داشت.
پیده تشکیل شده از سه قسمت اصلی: خمیر، مواد داخلی و تاپینگ (یا مواد رویی پیده) و سس که دلخواهه و از هر سسی که دوست داشتید میتونید استفاده کنید. در اینجا سس نارگیل نعناع رو پیشنهاد میکنیم که در ادامه طرز تهیهش اومده:
مواد لازم برای تهیه پیده ترکی وگان:
مواد لازم برای تهیه خمیر پیده:
- آرد سفید، 400 گرم
- نمک دریا، ¼ قاشق چایخوری
- مخمر فوری، 1 قاشق چایخوری
- شکر، 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری
- آب گرم، 350 میلی لیتر
مواد لازم برای مواد داخلی پیده:
- پیاز، ریز خرد شده، 1 عدد
- روغن گیاهی، 1 قاشق غذاخوری
- سیر، ریز خرد شده، 2 حبه
- زیره، 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا دودی، ½ قاشق چایخوری
- دارچین، ½ قاشق چایخوری
- پوسته چیلی، ½ عدد فلفل
- بادمجان متوسط، 1 عدد، (به مکعبهای 1 سانتی متری برش بدید)
- گوجه فرنگی، 3 عدد خرد شده
- نمک دریا، ½ قاشق چایخوری
- سماق، به میزان لازم
- نعناع، خرد شده
مواد لازم برای روی پیده:
- پسته
- دانه انار
- نعناع تازه
مواد لازم برای سس نارگیل نعناع: (اختیاری)
- ماست نارگیل، 3 قاشق غذاخوری
- آب لیمو، ½ عدد
- روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری
- سیر، رنده شده، 1 حبه
- نمک دریا، به میزان لازم
- نعناع تازه، ریز خرد شده، 2 قاشق غذاخوری
طرز پخت پیده ترکی بادمجان وگان:
طرز تهیه خمیر پیده:
- آرد و نمک رو به یه کاسه بزرگ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- مخمر، شکر، روغن زیتون رو با آب گرم مخلوط کرده و حدود یک دقیقه بذارید بمونه.
- در وسط آرد یه گودی ایجاد کنید و به تدریج مایع مخمر رو اضافه کنید تا به خمیر تبدیل بشه.
- خمیر رو روی یه سطح آرد پاشی شده چند دقیقه ورز بدید تا خمیر به حالت منعطف دربیاد.
- دوباره به کاسه منتقل کنید و حدود یک ساعت با یه پارچه مرطوب بپوشونید. اندازه خمیر باید دو برابر بشه.
- دوباره به سطح آردپاشی شده برگردونید و دوباره ورز بدید.
طرز تهیه مواد داخلی پیده:
- پیاز رو به همراه روغن به تابه بزرگی اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید. ادویهها و سیر رو اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگه سرخ کنید.
- بادمجان خرد شده رو اضافه کرده، هم بزنید و برای مدت یک دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید.
- گوجه فرنگی خرد شده رو اضافه کنید، هم بزنید تا مخلوط بشه.
- در تابه رو بذارید و اجازه بدید به مدت 15 دقیقه بپزه – گاهی اوقات هم بزنید.
- سماق و نعناع خرد شده رو اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب بشن.
- فر رو با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سینی فر رو روغن بزنید و خمیر رو روی اون قرار بدید.
- خمیر رو به 4 قسمت تقسیم کنید، سپس به شکل بیضی بلند دربیارید.
- کناره های خمیر رو فرم بدید و کمی به داخل برگردونید تا پیده قایقی شکل بشه.
- مخلوط بادمجان رو با قاشق بر روی قسمت مرکزی هر خمیر قرار بدید و به طرف لبهها پخش کنید.
- پیده رو به مدت 15 دقیقه بپزید، تا روی اون پخته و کمی طلایی بشه.
- از فر بیرون بیارید، بذارید کمی خنک بشه و روی اون رو نعناع تازه، دانه های انار و پسته خرد شده بریزید.
برای تهیه سس نارگیل نعناع: (اختیاری)
- همه مواد رو داخل شیشه بریزید و مخلوط کنید تا ترکیب بشن.
- در صورت تمایل کمی آب اضافه کنید تا رقیق بشه.
امیدوارم که از طرز تهیه این غذای گیاهی با بادمجان لذت برده باشید و اون رو حتی برای جشنها و مهمونیهاتون درست کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.