در این مطلب از وی جی ها طرز تهیه حمص کلاسیک رو بهتون آموزش میدیم که با استفاده از چند ترکیب ساده میتونید اون رو در منزل تهیه کنید. حمص یه پیش غذای گیاهی و بسیار مقویه و بدلیل وجود نخود سرشار از پروتئینه.
حمص چیست؟
شاید دقیقا ندونید حمص چیه؟ حمص یا هوموس لغتی عربی به معنای نخود یه پیش غذا یا دیپ و یا میان وعده مدیترانهای – عربی هست که در لبنان و سوریه هم بعنوان یه غذای رایج پخته میشه و بیشتر در سینیهای مزه به عنوان پیش غذا سرو میشه. حمص به صورتهای مختلفی درست میشه مثل حمص کدو حلوایی، حمص لبو، حمص آووکادو و… ولی رسپی حمص بطور کلاسیک با نخود و ارده و آبلیمو و سیر هست که شاید در ابتدا این ترکیبات بنظر کمی عجیب بیاد ولی به امتحان کردنش میارزه و یکبار که درست کنید دفعات بعدی هم درستش خواهید کرد. حتما خوشتون میاد!
حمص با چی خورده میشه؟
حمص رو میتونید به همراه نان پیتا یا نان دلخواه، جعفری و زیتون و سبزیجات دیگه بعنوان پیش غذا و یا یه شام مختصر میل کنید.
ممکنه کنسرو حمص هم در بازار موجود باشه اما درست کردن اون در منزل وقت کمی از شما میگیره و قطعا دلچسبتره. پس بی معطلی بریم که آموزش تهیه حمص کلاسیک رو یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه حمص کلاسیک:
- آب لیمو (تازه فشرده)، 2 قاشق غذاخوری
- سیر (خرد شده)، 2 حبه
- نخود پخته شده، 420 گرم
- ارده کنجد، 1/3 پیمانه (80 گرم)
- نمک، ¾ قاشق چایخوری
- زیره، ½ قاشق چایخوری
- روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری
- آب سرد، 4 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل، ¼ – ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
مواد لازم برای سرو حمص:
- پاپریکا
- روغن زیتون
- جعفری تازه (خرد شده)
- نان پیتا
طرز تهیه حمص کلاسیک:
- سیر له شده رو به مدت 5 دقیقه در آب لیموی تازه فشرده شده بخیسونید.
- سپس نخودهای پخته شده رو به همراه سیر و آبلیمو، ارده و 2 قاشق غذاخوری آب سرد به غذاساز اضافه کنید و اون رو حسابی مخلوط کنید.
- سپس نمک، زیره، روغن زیتون و آب سرد رو بهش اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست بشه.
- فلفل رو اضافه کنید (اختیاری) و دوباره مخلوط کنید تا یکدست بشه.
یادت نره:
- افزودن فلفل اختیاری هست. بهتره اول 1/4 قاشق چای خوری اضافه کنید و سپس بچشید و ببینید آیا میخواید مقدار بیشتری اضافه کنید یا کلاً اون رو کنار بگذارید. همچنین میتونید از پودر چیلی استفاده کنید.
- برای صاف و یکدست شدن حمص اجازه بدید تا مخلوط کن خوب کار بکنه و نخودها و مواد کاملا له بشن.
- نخودها رو حتما از شب قبل بخیسونید و چند بار آبش رو عوض کنید بعد بپزید. آب نخود رو دور نریزید. تو مطلب تهیه آکوافابا بهتون گفتم که کاربرد آب نخود چیه!
امیدوارم که از طرز تهیه حمص رژیمی و کلاسیک لذت برده باشید. نوش جان.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.