سس مایونزهای موجود در بازار معمولا وگان نیستند و یکی از اجزای اونها تخم مرغه که یه فرآورده حیوانی محسوب میشه که گیاهخوارهای وگان از اون استفاده نمیکنند. اما اصلا جای نگرانی نیست شما میتونید در عرض 5 دقیقه با کمترین مواد اولیه سس مایونز وگان خانگی و سالم رو تهیه کنید.
مایونز وگان انتخابی عالی به عنوان چاشنی غذاها هست، این سس رژیمی نه تنها برای بافت سبکش، بلکه به خاطر داشتن ارزش غذایی عالیش مورد توجه قرار گرفته. علاوه بر این، کلسترول بد رو افزایش نمیده.
یکی از موارد مورد استفاده در این دستور آکوافابا هست که از هم زدن آب نخود درست میشه و پروتئین زیادی هم داره. آکوافابا یه جایگزین عالی برای تخم مرغه که حتی از اون برای تهیه کیک و دسرها هم استفاده میشه. این سس مایونز گیاهی رو میتونید برای تهیه انواع سالادها بخصوص الویه، ساندویچ و ترکیب با انواع سسها استفاده کنید.
اگه شما هم میخواید بدونید که سس مایونز وگان از چی درست میشه پس با ویجیها قدم به قدم همراه باشید:
مواد لازم برای سس مایونز وگان:
- آکوافابا، ¼ پیمانه
- خردل، ¼ قاشق چایخوری
- نمک دریایی، ¼ قاشق چایخوری
- سرکه سیب (یا سرکه سفید)، ½ قاشق چایخوری
- شربت افرا (یا شهد شکر، یا شیره و یا هر شیرینکننده طبیعی)، 1-3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان (یا هر روغن گیاهی بدون بو)، ¾ -1 پیمانه
طرز تهیه سس مایونز وگان خانگی با آکوافابا:
- آکوافابا یا آب نخود زده شده رو در یه ظرف شیشهای به همراه خردل آسیاب شده، نمک دریایی، سرکه سیب و شربت مورد نظر بریزید.
- روغن رو با پیمانه اندازه گیری اندازه کرده و اضافه کنید. سپس، با مخلوط کن و یا همزن برقی در بالاترین سرعت، در مدت زمان 1-2 دقیقه مخلوط رو به آرامی بزنید.
- همزن برقی رو به سمت بالا و پایین حرکت بدید تا کمی هوا به انتهای اون برسه. اگر خیلی رقیق بود، روغن بیشتری اضافه کنید. (هرچه روغن بیشتری اضافه کنید، بافت اون خامه ایتر، ضخیمتر و متراکمتر میشه. البته بیش از مقدار توصیه شده نیاز پیدا نمیکنید.)
- طعم و مزه رو در صورت لزوم تنظیم کرده و به اون شیرین کننده دلخواه بیشتری اضافه کنید (با در نظر داشتن اینکه شهد یا شربت افرا باعث غلیظتر شدنش میشه).
یادت نره:
- بلافاصله استفاده کنید یا اون رو به ظرف در بسته در یخچال بذارید تا سرد بشه – حدود 4 ساعت. در یخچال حتی بیشتر غلیظ میشه!
- باقی مونده مایونز رو تا 2 هفته (گاهی بیشتر) در یخچال نگهداری کنید.
- مایونز وگان برای سالاد الویه و انواع سالاد، ساندویچ و ترکیب با سسهای دیگه مناسبه!
طرز تهیه مایونز وگان رو دوست داشتی؟ حتما نظرت رو با ما در میون بذار.
عالی بود ممنون 🙏🏻
حتما امتحان میکنم و نظرمو دوباره مینویسم
عالی ممنون