پنیر گیاهی یکی از انواع مواد غذایی سالم و مغذی و جایگزین عالی برای پنیرهای لبنیه! یکی از پنیرهای گیاهی بسیار خوشمزه که طرفداران زیادی هم داره پنیر گیاهی نخوده که در اینجا طرز تهیه پنیر گیاهی نخود چدار رو آموزش دادیم و میتونید اون رو درست مثل پنیرهای لبنی به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده استفاده کنید.
به دلیل لاکتوز موجود در محصولات لبنی افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند یا به هر دلیلی مایل به استفاده از محصولات حیوانی نیستند پنیر نخود گزینه خیلی خوبیه. ضمن اینکه این پنیر خوشمزه دارای پروتئین گیاهی سالم و مقوی هست و برای گیاهخواران و وگان ها و یا حتی همه افراد بسیار مناسبه.
این پنیر وگان، بدون روغن، غیر لبنی، بدون سویا، با پروتئین بسیار زیاد و سرشار از ویتامین ب هست. درست کردنش بسیار ساده و کاملا مقرون به صرفه است و خیلی هم سریع آماده میشه.
پس برای آموزش پنیر نخود وگان با ویجیها همراه باشید و مطابق دستور زیر پیش برید تا یه پنیر خوشمزه چدار درست کنید:
مواد لازم برای تهیه پنیر چدار نخود:
- آرد نخود، 1 پیمانه (120 گرم)
- مخمر تغذیه ای، ½ پیمانه (برای داشتن طعم پنیری)
- پاپریکا (شیرین یا دودی)، 1 قاشق غذاخوری
- پودر پیاز، 1 قاشق چایخوری
- نمک دریایی، ¾ قاشق چایخوری
- آب، 2 و ¼ پیمانه، (کمتر و بیشتر بر حسب نیاز)
- خردل، 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب، 2 قاشق چایخوری
- ارده، 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنیر چدار نخود خوشمزه و مقوی
- در یک کاسه متوسط، آرد نخود، مخمر غذایی، فلفل قرمز، پودر پیاز و نمک رو بریزید. به آرامی یک پیمانه آب اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست بشه و سپس خردل و سرکه رو اضافه و مخلوط کنید.
- در یک قابلمه متوسط، باقی آب (1 و ¼ پیمانه) رو بذارید تا بجوشه. حرارت رو کم کنید و مخلوط آرد نخود آماده شده و ارده رو اضافه و مخلوط کنید. به طور مداوم هم بزنید. (خیلی سریع خودش رو میگیره).
- به مدت 4 تا 7 دقیقه بپزید، تا مخلوط خیلی غلیظ بشه.
- بلافاصله اون رو در قالب کمی چرب شده بریزید و سطحش رو صاف کنید. (یا داخل ظرف رو کاغذ روغنی قرار بدید).
- پنیر رو در دمای اتاق خنک کنید و سپس اون رو حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال قرار بدید روی ظرف رو بپوشونید تا کاملا سفت بشه و خودش رو بگیره.
- آب پنیر رو از داخل ظرف تخلیه کنید (وقتی 2 ساعت بمونه آبش از پنیر جدا میشه). پنیر گیاهی رو روی تخته برش بذارید.
- به دلخواه به قطعات مختلف برش بزنید و سرو کنید!
آموزش پنیر گیاهی چدار با نخود رو دوست داشتید؟
از نخود پخته و میکس شده میشه در تهیه این پنیر استفاده کرد؟
سلام دوست عزیزم، اگر آرد نخود در دسترس ندارین میتونین نخود خام و خیس خورده رو بشورید و آبکشی کنید. با مقداری آب در مخلوط کن اونقدر میکس کنید تا یکدست بشه و بعد از صافی رد کنید. ( تفاله نخود رو برای فلافل میتونین استفاده کنید)
اون شیر نخود (مایع رد شده از صافی) رو با بقیه مواد روی حرارت قرار بدین و ادامه دستور رو انجام بدین.