شیر بادام یه نوشیدنی سرشار از خواص مختلف هست و از ارزش غذایی بالایی برخورداره. خبر خوب اینه که به سادگی میتونین شیر بادام رو در منزل تهیه کنید. برای آموزش طرز تهیه شیر بادام خانگی فقط نیاز به مقداری مغز بادام و آب داریم که البته اگر دوست داشته باشید میتونید به راحتی با مواد دیگهای مثل خرما و وانیل بهش طعم بدید.
شیر بادامی که در خانه تهیه میشه به مراتب خوشمزهتر و سالمتر از شیر بادام کارخانهای هست. درست کردن شیر گیاهی یه مهارت سادست که هر فرد گیاهخوار و وگانی باید اون رو بلد باشه.
شیر بادام رو در انواع دسرها و شیرینیها و کیکها میتونید استفاده کنید و یا اون رو به عنوان صبحانه بنوشید و یا به همراه غلاتی مثل جو دو سر، باهاش اوتمیل درست کنید.
خواص شیر بادام:
افراد غیرگیاهخوار و حتی افرادی که معده حساس دارند و یا عدم تحمل لاکتوز دارند هم میتونند از شیر بادام و سایر شیرهای گیاهی استفاده کنند؛ چون این شیر حاوی صفر درصد کلسترول و لاکتوزه و به افراد اجازه میده بدون مشکل اون رو مصرف کنند.
این شیر برای کودکان هم بسیار مفیده و میتونید با اون براشون فرنی گیاهی درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیر بادام:
- بادام خام (6 ساعت در آب سرد خیس بخوره)، 1 پیمانه (160 گرم)
- آب، 3 پیمانه (720 میلی لیتر)
- خرما کوچک بدون هسته، 2 عدد
- عصاره وانیل ½ قاشق چایخوری
- نمک، ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیر بادام خانگی:
- یک پیمانه بادام رو اندازه کرده و درون ظرف قرار بدید، آب سرد رو روی اونها بریزید و بگذارید 6 ساعت خیس بخوره (یا یک شب).
- سپس آب خیسانده رو دور بریزید و بادام ها رو بشویید.
- بادام خیس خورده، 3 پیمانه آب، خرما، وانیل و نمک رو به داخل مخلوط کن اضافه کنید. حداقل برای یک دقیقه خیلی خوب مخلوط کنید.
- با استفاده از یه کیسه پارچهای نخی و یا صافی ریز، شیر بادام رو صاف کنید، کیسه رو فشار بدید تا آخرین قطره شیر خارج بشه و یک تفاله خشک از بادام باقی بمونه.
- شیر صاف شده رو به یک ظرف یا بطری شیر منتقل کرده و داخل یخچال نگه دارید. قبل از استفاده تکان بدید.
- تفاله بادام رو دور نریزید چون از اون برای تهیه انواع شیرینیها و کلوچه میتونید استفاده کنید.
یادت نره:
- زمان تقریبی ذکر شده برای خیساندن بادام ها در نظر گرفته نشده.
- اگه یه شیر بادام غنی و غلیظ میخواید میتونید آب رو به 2 پیمانه کاهش بدید.
- شیر بادام رو در یخچال نگه دارید و قبل از استفاده اون رو تکان بدید. بهتره اون رو در مدت 3 روز مصرف کنید.
- مدت نگهداری شیر بادام: بهترین زمان مصرف شیر بادام وقتی هست که تازه اون رو درست کردید، اما هم میتونید شیر بادام خانگی رو 3 سه روز در یخچال نگهداری و هم برای مدت بیشتر اون رو فریز کنید. یك روش آسان برای فریزر کردن، ریختن اون در قالبهای یخ هست، که هر زمان كه نیاز داشتید میتونید چند قالب بیرون بیارید.
- اگر براتون سوال هست که شیر بادام رو از کجا بخرم، باید بهتون بگم قیمت شیر بادام و برند اون با هم فرق داره. بهتره از برندهای مشهور خرید کنید تا از کیفیت اون مطمئن باشید.
امیدوارم که از نوشیدن این شیر گیاهی، سالم و خوش طعم لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.