شیر نارگیل یکی از خوشمزهترین نوع شیرهای گیاهی هست و خیلی ساده مثل شیر بادام و سایر شیرمغزها آماده میشه. شیر نارگیل در واقع یه مایع غلیظ سفید رنگ و مغذیه که از ترکیب آب نارگیل و گوشت سفید نارگیل و یا پودر نارگیل در مخلوط کن به دست میاد.
شیر نارگیل به عنوان جایگزین لبنیات برای تهیه انواع اسموتی ها و دسرها طرفدارای زیادی بین گیاهخواران و خصوصا افراد وگان و خام گیاهخوار داره. همینطور یک جایگزین عالی شیر حیوانات برای کسایی هست که به شیرهای لبنی حساسیت دارن. اگه از خواص شیر نارگیل آگاه بشید بدون شک اون رو در برنامه غذایی هر روز خودتون قرار میدید.
ممکنه بپرسید شیر نارگیل از کجا بخریم؟ تمام فروشگاه های ارگانیک شیرهای گیاهی رو دارن ولی من بهتون پیشنهاد میکنم این شیر غیرلبنی رو در منزل تهیه کنید چون هم سالمتره و هم خیلی راحت و سریع آماده میشه و بصرفهتر هم هست.
از جمله خواص شیر نارگیل میتونم به فوایدش برای پوست و مو، کاهش اضافه وزن، کنترل فشارخون، جلوگیری از سالخوردگی و بیماریهای مزمن، جلوگیری از ایجاد سنگ مثانه و کلیه، تنظیم قند خون و کنترل دیابت و… اشاره کنم.
مواد لازم برای تهیه شیر نارگیل خانگی:
- نارگیل خرد شده، شیرین نشده و خشک شده (190 گرم)، 2 پیمانه
- آب جوش (1 لیتر)، 4 پیمانه
طرز تهیه شیر نارگیل خانگی:
- نارگیل خرد شده و آب جوش رو داخل مخلوط کن پر قدرت بریزید.
- حدود 1 تا 2 دقیقه بخوبی مخلوط کنید تا پودر نارگیل با آب ترکیب بشه.
- اجازه بدید تا خنک بشه و مخلوط رو در یک کیسه نخی و نازک و یا صافی بریزید و مایع شیر رو از تفالههای نارگیل جدا کنید.
- تمام مایع نارگیل رو با فشار دادن کیسه خارج کنید.
- از تفاله باقیمانده برای تهیه آرد نارگیل، کلوچه چیپس شکلاتی وگان، یا توپکهای انرژی زا استفاده کنید.
- شیر نارگیل برای اوناع دسرها و نوشیدنیها مثل اسموتی انبه، لاته ماتچا، کیک، شیرینی، پنکیک و … بسیار مناسب هست.
- شیر نارگیل رو به مدت 4-7 روز در یک ظرف ضد هوای داخل یخچال نگه دارید و قبل از استفاده اون رو تکان دهید.
یادت نره:
- بسته به ذائقهتون یا به این که به چه میزان غلظت شیر نارگیل نیاز دارید، آب یا نارگیل رو کم یا زیاد کنید.
- برای شیر غلیظ و خامه ای تر، از 3 پیمانه آب (750 میلی لیتر) و به همان مقدار گفته شده نارگیل خرد شده استفاده کنید.
- برای شیر رقیق تر، از 1 پیمانه نارگیل خرد شده (250 میلی لیتر) و به همان میزان گفته شده آب استفاده کنید.
- اگه میخواید شیر نارگیلتون شیرین باشه، بعد از آماده شدن شیر، هر شیرین کنندهای رو که تمایل دارید اضافه کنید. اگه از خرما استفاده میکنید، شیر و خرما رو به مخلوط کن پر سرعت اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست بشه. اگر از شیرین کنندههای دیگهای استفاده میکنید، فقط هم بزنید تا خوب مخلوط بشه یا بطری یا ظرف رو تکان بدید تا کاملا مخلوط بشن.
- ترکیب نارگیل خرد شده با آب جوش باعث میشه که شیر نارگیل سریعتر آماده بشه و بهتر با هم ترکیب بشن ولی اگه عجله دارید و آب جوش در دسترستون نیست از آب در دمای اتاق استفاده کنید.
- در اصل شیر نارگیل با نارگیل تازه درست میشه، اما پودر نارگیل یا نارگیل خرد شده راحتتره و فرآیند درست کردنش هم تمیزتر و ساده تره. در صورت تمایل از نارگیل تازه استفاده کنید.
امیدوارم که طرز تهیه این شیر غیرلبنی و خوشمزه رو دوست داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.